amcar molde
..............................
American Car Club (
       AMCAR ) Molde
informasjon om
        klubbenklubbens aktiviter som er/ blir/ har værtNyheter inne miljøetBilder fra treff,cruisinger og andre aktiviteter
.............................


.

. Amcar Molde  nyheter

  Vi ønsker bilder av de amerikanske bilene i Molde, både tidligere,og nåværende,
for å kunne skape et eget digitalt nettgalleri, over disse!.
Fantastisk respons på Nostalgia Galleriet, dette engasjerer, også ikke medlemmer! Send inn flere til Webmaster.

Bruk gjerne vår Facebook side: http://www.facebook.com/pages/AmcarMolde/110183185704591

Er bilhobbyen på vei til å dø???

Gamlegutta gir skylden på smarttelefoner, nettbrett, Facebook, Twitter, og alle slags teknologi for å stjele oppmerksomheten til yngre generasjoner. Eller de skylder på en stadig mer restriktiv labyrint av offentlige lovgivning for å gjøre det tøffere for yngre sjåfører til å eie, forsikre, og bruke en bil. Eller dagens bruk av elektronikk,plast og intetsidende likelydende utseende som yngre sjåfører kun kan velge mellom i dag. Ellers skyldede på større kostnad for kjøp og bruk av biler i dag.
Deter det fortsatt et stort omland rundt byene med et sørgelig underutviklet offentlig transport system. Folk vil fortsette å bruke biler, vil fortsette å verne om personlig mobilitet, og vil fortsette å bli nostalgiske om bilene i sin ungdom når de blir eldre. Økonomisk kollaps, masseinnvandring av ungdom i urbane områder, eller en plutselig massiv investering i infrastruktur, er det trygt å si kan bli hobbybilens død, men kun i urbane strøk
Bilhobbyen forblir frosset i tid. Den endres med generasjonene sammen med den relative definisjonen av ordet "gamle". Bilentusiaster i 20-årene, 30-årene og 40-årene drømmer mindre om 70-tallets muskelbiler og 50 schromemobiles enn de gjør for BMWs 3-serie, vannavkjølte Volkswagen, og japseracere, . For ungdommen ,er disse bilene de de beundret under oppveksten, og mang en bil av 1980 og 1990 har allerede blitt nydelig bevart, endret eller restaurert av dagens ungdommer.
De eldre generasjoner av bilentusiaster kan ikke forvente at yngre generasjoner vil like, de samme bilene, og heller ikke omvendt. Hver generasjon har ulike påvirkninger og verdier, diskusjoner om hvilke er meningsløst og bare fører til større generasjonskonflikter. Konflikten fører til splittelse, og vil svekke hele bilhøbbyen, så hvis noen er å klandre for den forestående død av hobbyen bil, det er de som nekter å godta evolusjon innen hobbyen, både framover og bakover i tid.
Men hobbyen er nok ikke døende,den er bare i endring, og endringen vil komme enten vi liker det eller ikke.

Hvis du ser på TV program ,eller et show, er det meste av det du ser er det high-dollar, prisen er ikke noe objekt, restaurering eller ombygging. Det er hyggelig å se hva som skjer med ubegrensede midler, men alle påvirkes da til et ikke reelt prisnivå på bilene. Dette er den samme for deler og reparasjon. Eldre biler, spesielt 70-80 tallets amerikanske biler, har delepriser langt under enhver europeisk moderne bil. Oppfatningen av utgiftene skyldes større synliggjøring av de spesielt dyre delene (som til 426 Hemi, Shelby Cobra,etc.) og sammenligninger til kostnadene ved å reparere de datastyrte systemer på moderne biler.

En annen ting er enkelt, SNOBBERI EGOISME. Unge og gamle, klubber og enkeltpersoner er alle skyldige i dette. Hvis du følger moderne strettracers, blir du sett ned på av muskelbil gruppen. Hvis du er en muskelbil fantast, blir du anklaget for å bli sittende fast i gammel teknologi, av de som følger moderne biler. Orginalfanatikeren vurderer modifikasjoner blasfemisk. Etc,etc, og slik fortsetter det.Et sosialt treff der det ene interessefeltet er overveldende skaper lett en klikk, der andre interesser/personer ikke slipper til.

Unger stimuleres heller ikke til praktisk utdanning Dagens system baserer seg på utdanning til «kontorjobber» ,og ikke manuelle yrker. Folk er redd for å få hendene skitne, redd for å prøve og fikse noe, redd for at de ikke klarer oppgaven. Dingser og duppeditter er disponibel, enklere å kjøpe en ny enn å fikse det. Dette skaper ikke kreativitet, eller løsningsorienterte personer, kun teoretiske kompetanse, som mange ganger viser seg ikke være reell i det praktiske. Dagens unge vokser også gjerne opp i familiesituasjoner der mor er eneste voksne person, kvinner styrer mere deres oppvekst,og samfunnet baseres mere på «myke verdier» der mannens rolle mindre er med å forme deres utvikling.
En annen grunn er også tid, penger og plass De fleste vil fortelle deg at de ikke har nok av dette. Det er vanskelig å rettferdiggjøre tid med bil eller utlegg på prosjekter når regningene fortsetter å komme, ,og garasjen er full av «dagligbiler»

En eldre entusiast har vel en plikt til å bidra til å få den yngre generasjonen involvert. Du har stor garasje, masser av verktøy? Hjelpe en ung entusiast med en enkel jobb, vise dem at de kan gjøre det. Rettled dem med din kompetanse Jeg kan si, uten tvil, jeg ville kke være så mye innen hobbyen som jeg er uten kunnskap, interesse,råd og vink fra andre entusiaster. Når noen spør"Kan du gjøre det?" Svar. "Du kan gjøre det, jeg kan vise deg hvordan,"!

Generelt sett, kan du ikke lenger finner en veldig interessant top-of-the-line veteranbil (enten de er klassisk, muskelera eller hva du er) som er rimelig for den gjennomsnittlige person (spesielt den gjennomsnittlige ung person) i dagens økonomi. Selv om de er nedslitte og nermest vrak. Rusthaugen som har vært lagret i hauger av år, menes skal selges for 100000er, grunngitt i at en akkurat samme type bil ble solgt på auksjon nettopp for millioner.Og med annonser ,auksjonspriser,etc.sprutet over tv, aviser, magasiner og internett ...ser folk på dem som en investering. Bakgrunnen for ønsket om disse biler-så disse kildene alle sterkt antyder-er naken grådighet. Ikke lidenskap for hobbybilen. Dette er hva som blir lært til unge mennesker. Vi beveger oss stadig nærmere en verden om hva det er og hvordan det ser ut , og hvor mye opplevelser den kan gi ,teller mye mindre enn hva verdien er som salgsobjekt.

Jo nyere bil, jo vanskeligere (og / eller dyrt) det er å faktisk reparere eller ombygge et kjøretøy. Den gjennomsnittlige person kan ikke fikse mye på en bil lenger, med mindre du kun hiver inn en gigantisk sub i bagasjerommet, klistrer på noen striper el. merker eller bytter felger. Hvis noe ønskes gjort under panseret nå, i stor grad må du enten bytte deler (hvis du har råd til å gjøre det), eller må på verksted . Og, lovene tillater nesten ikke endringer,uten problematisk byråkrati.

Jeg kan ikke huske sist gang jeg så en ny bil og så på denne som en drømmebil jeg virkelig ønsket, -bortsett fra i sjeldne tilfeller hvor de er enormt dyre. Normalprisete interessant biler som pleide å komme ut i bølger eksisterer ikke lenger . Fra 1950-tallet, og gjennom 1970-tallet, var det minst 10-15 biler jeg godt kunne tenkt meg .Jeg vil gå til nybilshow /se nybilreklamerog drømme om en av de... I dag? Med unntak av noen få lyspunkter ... UFF! Biler som ser ut som sinte jellybeans eller smilende poteter og du kan knapt skille en fra den andre med mindre du finner et navn på den et sted. Og modellnavnene? Pleide å være Cadillac Coupe deVille eller Hollywood Special ... nå får du "CTS" eller "DTS" (Dump This Shit,eller??)... hva er så inspirerende med denne typen robotnavngiving?

Yngre mennesker ser også ut til å ville bruke mere bilen i alle henseender,og ikke bare som et pynte – eller investeringsobjekt. De skremmes ikke av EFI, eller tuning av elektronikk. En annen ting er holdningsendringen til bil i samfunnet, gjør denne ikke populistisk riktig. Miljømessig er bilen noe som sies burde vært fjernet, og mere energisk håndheving fra offentlige myndigheter vedrørende bruk og avvik , gjør nok at bilen ikke kan nytes på samme måte i dag, som den eldre generasjonen gjorde.

Allt dette bidrar til tilstanden til den bilhobbyen og spenningen (eller mangel på sådan) av ungdom om bil.                                                                                  - webmasterNB! HENGERFESTE!!!!! Krav om innføring av hengerfeste i vognkortet gjelder alle biler på veien i Norge,uansett alder på bilen!!!
Dette kravet er innført gjennom den såkalte "bruksregelen" og slår ihjel f.eks. veteranbil reglene. Hvis dette ikke er innført kan du risikere å måtte parkere campingvogna,etc. i en kontroll. Dokumentasjon i en eller annen form må forevises Biltilsynet for en eventuell godkjenning, og må gi en dokumentasjon på hvor mye bilen tåler trekke, ikke hvor mange kg festet tåler.... Om selve kravet til festet ,sies at det kan godt være "hjemmelagd", men må forevises og vurderes da om dette er godt nok. NB!
Lysning i tunnellen..veteranbil som ikke er importert etter 30års regelen, ser det ut til å ordne seg for..( dokumentasjon er godkjent fra AMCAR sier 908kg på tilhenger m/brems, 454kg u/brems, på allt i perioden 40-50-60 tallet...
Og bil ble godkjent etter denne dokumentasjonen ! Fikk også innskrevet det i vognkortet, selv om dette heller ikke kunne sees være et krav?
1942 reglene som det ble henvist til som krav, er fraveket siden disse ikke klargjorde vedrørende dokumentasjonen.     Så frem igjen med vognene!
Vårt chatteprogram tillater kun korte innlegg, og vil kun være et supplement til informasjon.
Etter ønske vil en Facebook-gruppe opprettes, der enhver kan legge inn sine kommentarer, tips, happeninger,osv. Der også lengre innlegg kan gjøres. Velkommen til å med her.
http://www.facebook.com/AmcarMolde

 

amcar MOLDE chat


bruk som et prateverktøy  i mellom, tipse om ting,
beskjeder,  m.m

Vi forbeholder oss retten til å fjerne usaklige innlegg !


Vi beklager at denne har falt ut en stund. Den tidligere leverandøren har endret sine script, og er ikke lengre aktuell for vårt bruk. Vi prøver denne en stund, og kontrollerer om denne vil
gi bruken vi ønsker.tilbake til toppen av siden
inneholdet tilhører amcarmolde, ( accmolde )