26.april innbød vi bileiere til å bli med på en "før vårmønstring". Samling på Retiro området med grillmat og hygge.  Stor ble overraskelsen da hele 38 biler ankom!! Etter hvert forflyttett vi oss i samlet tropp (cruiset) til Storkaia med opplining der.    Molde Swing & Rockeklubb holdt oppvisning  sammen med våre biler som var til beskuelse fra både Hurtigrutepassasjerer , og forbigående Reiselivsmesse delegater fra hele verden.

Desverre åpnet himmelens sluser seg utover kvelden og la en tidligere demper på arrangementet enn ønsket.   Men her fikk vi da vist frem en uvanlig, og en hjertelig mottatt presentasjon av byen.


 Vårmønstring man 26 april og andre videreverdigheter......

 

Denne uka skulle den lokale reiselivsbransjen "selge" våre fjord og fjell til den øvrige verden.

Så da vi og swingklubben fikk en forespørsel om å lage litt liv på "kaia", så vi muligheten til å gjøre noe mer utav det. 

Etter flere sms og telefoner fram og tilbake, så kunne styret møtes og planlegge dagen.

Sms ble sendt ut til medlemmene med invitasjon til "vårmønstring" med "gratis hamburger", oppmøte på Retiro og så til byen. Værmeldinger ble spent studert og dagen opprant med følgende prognose:  Grått, noen få dråper mellom 6 og 7, så oppholdsvær, noen dråper ca 20.30 og mer ca 21.00.  Utrolig nok så stemte dette meget bra!

Høytalere ble hentet fra årødalen, gassflasken fylt opp, og grillen ble rengjort og sjekket. Oldsmobilen ble klargjort i løpet av uka, med hjelp av en herværende hobbymekaniker fra indre strøk i Solemdalen  ( Takk!), en cd med musikk til Swingklubbens danseoppvisning ble ordnet, og en liten "test-tur" til Solemdalen på søndag forløp uten noen problemer, rent sånn teknisk. Vel, sånn i "ettertankens lys", så kommenterte jeg litt vibrasjoner fra motoren i motbakken i tunellen under fjorden.

 Men vi kom da hjem i flott stil, og som vanlig skulle jeg rygge bilen inn i garasjen, og må da snu bilen i gårdsplassen. Kjører fram til garasjen, setter i fri og glir bakover til husveggen før jeg skal kjøre framover igjen. Sette den i drive, slipper bremsa og gir litt gass!

Og da er det at det uventede skjer!  Bilen går bakover, og ikke framover (?), og i husveggen med et brak! Forfjamset og forvirret forteller et blikk på girvelgeren den ubehagelige sannheten;  den står jo i revers!!  Nei og nei, og andre mer eller mindre velvalgte gode norske ord og uttrykk passerte gjennom hodet. Og kommentaren fra naboen " du er vel edru?" hjelper heller ikke på situasjonen. Besiktigelse og konklusjon: Støtfanger er heldigvis solid stål, den bulket en fjøl på veggen, men ellers ok, Baklykt knust i omtrent  43 deler. Bakskjerm bulket av støtfanger, og lakken sprakk ved  "utbulking" av bulken, og skjermen  må rettes og lakkes på nytt for å bli perfekt.. Men skal jeg da kjøre på Mandags kveld ? Det var snakk om at det skulle taes noen reklamebilder av bilen og swingdansere, men er jo en side av bilen som er bra så jeg satser på at det fungerer!   Så søndags kveld begynte med noe stress  ja...

Mandag ble hamburger, brød og tilbehør innkjøpt,( 50 hamburgere måtte vel holde, skulle en tru ut fra tidligere erfaringer med cruisinger...)  Vel, mandag ettermiddag ble doningen som vanlig lirket ut av garasjen, mat, musikk m.m ble lastet om bord og det var klart til avgang. Resten av familien skulle også være med, men logistikken tilsa at Else måtte hente Laila og venninner i Ford stasjonsvogna, og møte opp på Retiro. Sonja kom i egen bil til Røbekk og skulle sitte på med meg herfra.

"324 Rocketen" startet villig opp, og vi skled flott av gårde i  ca 10 meter!!  Før det hørtes store ulyder under motoren!!   Skled forsiktig bakover bakken for nytt forsøk, men et stykke opp i bakken overdøves melodien fra en brummende V-8 med de samme Klang-Klang ulyder..

Og klokka tikket enda fortere ned mot 18.30 og sikkert mange sultne som venter på de lovede hamburgere. 

Hva gjør en da, tenker fort og tar en sjefsavgjørelsen: parker Olds'n , last mat m.m. over i Saab'n til Sonja og la oss komme oss til Retiro faderlig fort!  Som sagt, så gjort, men vi rekker ikke helt fram før telefonen ringer med spørsmål om hvor vi er? "Underveis i en svenske!" var svaret. Det var da en formelig kunne se for seg spørsmålstegnene som kom ut avtelefonrøret!!!

Vi ankommer Retiro og blir positivt overasket over at det såpass mange biler tilstede. Det er jo tross alt ganske grått.!  Men hva er dette: grillen er ikke i gang enda! Den lempes faderlig fort ut av Rune's van og fyres opp. Hamburgere slenges på og vi er "back on track" og skuldrene senkes for en liten stund.

Før neste problem dukker opp; musikkanlegget som skal brukes ved hurtigruta befinner seg fremdeles i Oldsmobilen på Røbekk og må hentes. Else har kommet med Ford'n og jeg drar og henter anlegget med den. Når jeg kommer tilbake til Retiro får jeg beskjed om at det er for lite hamburgere, skaff flere!  Javel, Rema har vel flere; det bør ikke by på noen store problemer, men hvor er lommeboka? Den ligger i Oldsen på Røbekk!  Uff og uff, er det mer som kan gå galt nå?  Jada, på vei til Røbekk begynner Forden å fuske, den går bare på 3 sylindere eller noe sånt,det går saktere og saktere og jeg kommer meg så vidt hjem.

Hva gjør jeg nå? Vel, jeg får ta i bruk bil nr. 3 for kvelden, firmabilen, laster over musikkanlegg m.m. for n'te gang i kveld og hiver meg utover igjen. Men nå er klokka blitt 19.20 og det er bare å glemme å grille mer hamburger, det er tid for felles avgang og cruising inn til byen. Og det er dessverre mange som ikke har fått hamburger, jeg har ikke fått tatt noen bilder og ikke sett på biler, snakket med folk osv....    Ikke noe å gjøre noe med, hurtigrutekaia neste stopp.

Hurtigrutekaia?  Ja, ytterst på kaia mot gjestehavna nesten midt i Molde sentrum. Det ble ei imponerende rekke

med biler som sto fra kaia "opplinet" i kø fra kaia oppover til Alexandra og innover Storgata. Det tok jo litt tid å stable så mange biler på et forholdsvis trengt område.

Det ble trangt med ca 38 biler her, men vi fikk da alle på plass og heldigvis var det ingen som rygget  utenfor kanten og havnet i sjøen..  Endelig!    litt tid til å se på biler og snakke med folk !

Ja ja, så feil an en ta ! Det viste seg at den cd'n som jeg hadde laget ( og testet på flere spillere ) ikke virket på spilleren til Molde Forum.  Så for å få lyd til swingdanserne måtte jeg være dj, samle inn diverse egnede cd'er og finne passende låter.Opptatt jaaa..    Medbrakte kamera måtte jeg sende med diverse utskremte kjentfolk rundt på dugnad for å i det hele tatt å få noen bilder.

Det begynte å bli mange "dresskledte" personer som passerte på kaia og MSR la inn et ekstra gir og danset til den store gullmedalje. Upåklagelig innsats! Sørgående hurtigrute ankom og la inntil kaia og de fikk et eget show. Det var en av det gamle klassiske ( les: gammeldagse ) skipene. Det var ikke akkurat så mange passasjerer om bord og mest action var det vel da en passasjer gikk på land og sprang på Narvesen!  Men det var anledning til å gå om bord i båten, noe som flere benyttet seg av.

Men så begynte det å regne noe mer og enda mer, presis som spådd på yr.no og "vårmønstringen"   løste seg opp og forsvant og innover Storgaten.

Swingdanserne holdt ut en stund til, flyttet seg innover kaia, ventet på Nordgående hurtigrute og danset så vassføyka sto på kaia, og cd'n og  musikkanlegget jeg hadde dratt på hele kvelden virket akkurat som det skulle !  Endelig!!

 

Oppsummering  .

Det var 2 av Oldsen's  motorfester sa takk for seg. Vel, 55 år gammel gummi er vel ikke til å stole på lenger,( og det er vel flere om har hatt uønskede "uhell" på grunn av gammel gummi..).  På Forden var det coilen som fusket..  Flere hamburgere finnes det og vi finner vel en anledning til å dele ut disse senere. Og ved en eventuell fremtidig anledning  tar jeg med egen cd-spiller..

Hilsen wiggo.. ( som til tross for dette fortsatt jobber for at dere skal ha et ok tilbud..)

 

ok